Jansen Building Company

13de en 21ste eeuw smelten samen in nieuw luxehotel in Alden Biesen

Martin’s Rentmeesterij is een luxehotel in het hart van een uitzonderlijke historische site: de Landcommanderij Alden Biesen. Het hotel neemt zijn intrek in de ‘Rentmeesterijwoning” van het domein (13de eeuw), die uitgebreid werd met een hedendaagse vleugel die op smaakvolle wijze de kracht van het verleden laat samensmelten met de puurheid van nu. Burgemeester Frieda Brepoels geeft wat meer uitleg: “Ik heb een achtergrond als architect waardoor ik nog meer gepassioneerd was om de historische waarde van dit gebouw te zien herstellen. Ik denk dat we oprecht trots mogen zijn op dit eindresultaat”. Maikel Van de Velde van Martin’s Hotel vult aan, “het is een schitterende prestatie geweest van alle betrokken partijen om dit voor mekaar te krijgen”. Dat kunnen wij als hoofdaannemer interieur afwerking alleen maar beamen.

Voor de volledige binnenafwerking, inclusief vast meubilair, werd beroep gedaan op de deskundigheid van Group Jansen.
Eén van de uitdagingen was de optimalisatie van de akoestiek. Naast het gebruik van verschillende type vloeren afgestemd op de betreffende functionaliteit van de ruimte, werden eerst de wanden geplaatst en vervolgens de chape gelegd, met een reductie van overgangsgeluiden van de ene naar de andere kamer als resultaat.

Werfleider Jeroen Mathijs geeft wat meer uitleg: “Zowel de wellness, het restaurant, de bar en de balie in de inkom waren huzarenstukjes en millimeterwerk, hier hebben we dan ook al onze vakkennis en ervaring kunnen tonen en dat maakt ons eens zo trots op het prachtige resultaat. Het uitvoeringsgericht denken van PCP architects en de keuze van zeer kwaliteitsvolle materialen verdienen ook een extra vermelding. Dit heeft ons schrijnwerkersatelier enorm goed vooruitgeholpen om ook het ingewikkeld meubel vol domotica, de balie in de inkomhal, zo goed te realiseren. We zijn ook vol lof over de goede samenwerking tussen bouwheer, architect, aannemer, onderaannemers en zwembadbouwer (voor de wellnessruimte) . Dit heeft er mede voor gezorgd dat we met heel veel voldoening kunnen terugblikken op dit project.